Roubování
Už i na mě došlo, a protože jsem viděla jak se krásně roubování daří mému "ibiškovému" kolegovi, vyzkoušela jsem na začátku června také.
Musím opravdu uznat, že roubování je snad nejrychlejší a nejjednoduchší rozmonožení šlechtěných ibišků, které k nám kupujeme z ciziny.
Rozepisovat nebo fotit jak na to, zde nebudu. Myslím, že pokud si kliknete na diskuzi www.celysvet.cz a téma ibišek, stačí pak jen kliknout k některým na stránky a vše tam mají docela podrobně nafoceno a vysvětleno.
Ibišků už jsem roubovala od června velku spostu. Jediný problém vidím v tom, že pokud na roubování nejsme připraveni, brzy dojdou podnože na roubování. Proto, pokud chcete vyzkoušet, už teď si začněte pěstovat podnože na příští rok. Nelepšími podnožemi jsou obyčejné, dobře se chytající ibišky . Jako jsou například ibišky červené nebo druhy Caira. Chytají se velice dobře a také dobře rostou. Nemá smysl roubovat ibišek na podnož, která neroste a celkově rostlina nevypadá moc dobře. Podnože nemusí být moc hrubé, ale musí být dřevnaté a jejich velikost musí odpovídat roubu - myslím tím průměr roubu i podnože. Podnož může být něco málo větší, roub ne.
Pár fotek jak se letos daří mě . Opravdu jsem to zkoušela poprvé v životě a všem vřele doporučuji - zkuste, budete mít jistě radost jako já!
Roub LADY CILENTO roubovaný 26.6. 2009
tady už po 3 týdnech pěkně roste
A takhle vypadá dnes 17.7.2009 - má i malé poupě.